Loraine de Jonge -

Zorg voor je weerstand met vitamines!

News

HOE ZORGEN VITAMINES VOOR EEN BETERE WEERSTAND?

Vitamines en mineralen hebben we nodig om gezond te kunnen leven. Ze zorgen ervoor dat we weerbaar zijn voor ziektes, voor een mooie huid, stralend haar en energie.

In groenten en fruit zitten een aantal belangrijke vitamines om je weerstand tegen ziektes te verhogen. En met alle goede voornemens in het nieuwe jaar, zijn we weer extra alert op het binnen krijgen van de aanbevolen hoeveelheden van 2 stuks fruit en 250 gram groente per dag. (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid door het voedingscentrum)

Dus zit er weer een griepgolf aan te komen, zorg ervoor dat je weerbaarder bent of dat je sneller hersteld. Een extra stukje fruit kan hierbij helpen.

zorg goed voor je weerstand thuisfruit

WE ZETTEN DE BEKENDSTE WEERSTANDS VITAMINES VOOR JE OP EEN RIJ:

Vitamine C

 • De bekendste weerstandvitamine, stimuleert de vorming van witte bloedcellen. Deze vitamine kan ervoor zorgen dat je verkoudheid of griep korter duurt. Maar voorkomen doet hij niet! Vitamine C zit volop in fruit zoals sinaasappels, kiwi's en groenten als paprika.

Vitamine D

 • De belangrijkste weerstandvitamine! Deze vitamine zorgt ervoor dat je minder vatbaar bent voor ziekte. Vitamine D is met name via de zon op je huid en haar binnen te krijgen.

Vitamine A

 • De anti-infectie vitamine. Groenten en fruit bevatten vaak bèta-caroteen een voorloper van vitamine A. Goed voor je weerstand, haar, botten en je zichtvermogen. Denk maar aan wortelen, mango's en mandarijnen.

Recente artikelen

De nieuwste in onze blog

 • Zorg voor je weerstand met vitamines!

  Loraine de Jonge -

  Zorg voor je weerstand met vitamines!

 • Oogst conference peren

  Loraine de Jonge -

  Oogst conference peren