Loraine de Jonge -

Oogst conference peren

News

Hoe weet je nou of je peer rijp is? En hoe kan je een peer het beste bewaren? In het onderstaande artikel zullen we je er alles over vertellen. En wist je bijvoorbeeld dat peren ontzettend goed voor je hersenen zijn. Door het eten van een peertje kan je je weer beter concentreren, dus even ingedut.. neem dan even een peertje voordat je aan dit artikel begint. 

Thuisfruit is opgericht door fruitteler Gijsbert van Randwijk en één van de fruitsoorten die hij in zijn boomgaard heeft is de conference peer. Vanaf begin september starten we meestal met het oogsten van de peren en deze peren zijn weer terug te vinden in de Thuisfruitbox

Conference peren zijn lekkere handperen, die over het algemeen goed te bewaren zijn. Mits je ze in de koelkast legt, op deze manier kan je jouw peren zeker een paar weken bewaren. Onze tip: ben je van plan om niet alle peren in één keer op te eten. Leg dan de helft van je ontvangen peren in de onderste lade van de koelkast. Dan kan de rest mooi rijpen op de fruitschaal en kan je steeds weer opnieuw genieten van heerlijke sappige peren. 

 

Is mijn peer rijp? 

Hoe weet je nou of een conference peer rijp is om te eten? Meestal voel je het wel aan de buitenzijde, maar dan is het al vaak te laat. Als hij wat zachter aanvoelt is de kans groot dat hij al aan de melige kant begint te worden. Maar geen probleem, deze peer is vaak nog perfect  geschikt om te verwerken in een smoothie. 

Een rijpe conference peer herken je aan de nek en het steeltje. Is de nek een beetje gerimpeld en beweegt het steeltje goed mee, dan is hij lekker mals en sappig. Is de nek nog glad en strak, dan is hij knapperig

Het voordeel van de conference peer is dat hij ook smaakvol is als hij nog wat harder is. Maar smaken verschillen en een rijpe peer is gezonder dan een onrijpe peer. Dus wil je extra gezond bezig zijn, dan kan je beter nog even wachten. 

Gezondheid

Een peer bevat namelijk veel vezels, vitaminen en koper. Een peer is dan ook goed voor de stoelgang door de hoeveelheid vezels. Eet hem dan wel het liefst met schil! 

Een peer bevat ongeveer 15% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid koper. Dat mineraal is essentieel voor een gezond centraal zenuwstelsel. Het uiteindelijke effect op je hersenen? Een snellere communicatie tussen je zenuwen. Hierdoor leren we sneller dingen aan en wordt ons geheugen sterker. Een peer wakkert je concentratie aan en maakt je slimmer.  En slim peertje dus!

Bestel hier jouw peertjes voor in je Thuisfruitbox.

 

 

Recente artikelen

De nieuwste in onze blog

  • Zorg voor je weerstand met vitamines!

    Loraine de Jonge -

    Zorg voor je weerstand met vitamines!

  • Oogst conference peren

    Loraine de Jonge -

    Oogst conference peren